top of page
  • Foto van schrijverKarlien

4 methodes waarmee wij Spaans leerden

We kiezen bewust niet voor klassieke taallessen of dure spoedcursussen. Simpelweg omdat ze te lang duren en we er geen tijd voor hebben.


Vincent: DuoLingo

Ongetwijfeld de meest bekende app, en wat ons betreft met recht en reden.


Karlien: Erasmus 12 jaar geleden

Op Erasmus vertrekken naar Zaragoza, het Spaanse binnenland, waar gewoon geen Engels gesproken werd. Het deed medestudenten binnen de maand weer naar huis vertrekken, en bezorgde mij veel vermoeide avonden met hoofdpijn van het concentreren op iets dat je niet begrijpt. Maar totale immersie is en blijft de allerbeste manier om een taal te leren.


Aangezien ik geen boekenwijsheden heb, spreek ik ook op gevoel en heb ik geen idee welke grammaticale regels aan de orde zijn. Toegegeven met werkwoordtijden brengt me dat wel in problemen. Zo moet ik soms erg stuntelig 'en pasado' (vroeger) of 'en futuro' (in de toekomst) toevoegen aan een zin.

Ik schrijf graag en ben in het Nederlands, Frans en Engels een pietje precies, dus ik ga me hier ook nog ooit op .

Artikel in de Knack van 2012 over mijn kot "L'auberge Espagnole" en de vele taalblunders


De kindjes (4j & 6j)

Spaans Leren met Emma

Het aanbod apps dat van Nederlands naar Spaans werkt, op maat van kinderen, is niet heel groot. Spaans Leren met Emma is even simpel als geniaal. 4 eenvoudige spelletjes rond 28 thema's en alles wordt voorgelezen, dus zelfs Lauranne, die nog niet kan lezen of schrijven, pikt er veel uit op. Wellicht geen volledige grammaticale constructies, maar woordjes en herkenning daarvan lukt aardig!


In de speeltuin

Kinderen spelen. Ze weten vaak niet eens in welke taal dat ze dat doen. Na een volledige week in de bergen met een Italiaans meisje te hebben gespeeld, kwam Mathieu vragen: "mama, zou het kunnen zijn dat Sophia een andere taal spreekt als ik?".

Het gaat hen zo moeiteloos dat we ook deze keer rekenen op de speeltuin. En dus blijven we voor aankomst nog enkele weken op een camping voor we verhuizen naar onze eindbestemming.
101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page